tiistai 17. kesäkuuta 2014

Raparperi-fenkolipiirakka

Eräänä lauantaisena päivänä suunnitelmissa oli kesäinen piknik. Koska parvekkeellani kasvaa raparperipuska, jota tulee harventaa aina silloin tällöin, oli raparperipiirakka itsestäänselvä vaihtoehto. Tai oli, kunnes huomasin kaverini ilmoittaneen omasta piirakastaan. Suunnitelma siis uusiksi. Omien kokemuksieni mukaan salaatit eivät oikein toimi piknikeillä, joten se ajatus oli hylättävä. Salaatista sain kuitenkin idean suolaiseen piirakkaan ja raaka-aineet valikoituivat sen mukaan mitä kaapista sattui löytymään. Hieman jännitti laittaa piirakka tarjolle mutta loppujen lopuksi piirakka hävisi parempiin suihin nopeammin kuin ehdin ottaa siitä kuvaa. Eipä siinä ulkonäössä toisaalta mitään erikoista ollut. Maultaan piiras oli varsin onnistunut ja tätä tulee varmasti tehtyä toistekin.


Raparperi-fenkolipiiras

pohja:
3 dl jauhoja
100 g voita
3 rkl vettä

1 fenkoli
3 raparperin vartta
200 g fetaa
2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
vaahterasiirappia
pippura
sormisuolaa


Sekoita paloiteltu voi jauhoihin. Lisää vesi ja notkista taikina nopeasti. Laita jääkaappiin 30 minuutiksi ja levitä kylmennyt taikina piirakkavuokaan. Esipaista 225 asteessa noin 10 min.

Pilko täytteen ainekset ja sekoita keskenään. Levitä esipaistetun pohjan päälle ja paista noin 45 minuuttia 225 asteessa.