Lämpimiin kesäpäiviin kuuluu
ehdottomasti jäätelö. Parhaimpia jäätelöitä ovat usein
karkkimaut kuten suklaa, lakritsi ja kinuski mutta itse haaveilen
aina raikkaista hedelmä- ja marjajäätelöistä. Valitettavasti
mansikkajäätelö harvemmin maistuu mansikalle ja varsinkin päärynä
muistuttaa päärynää vain unissani. Ratkaisu täydellisiin
jäätelöhetkiin onkin jäätelön valmistaminen itse. Ainoa haaste
on jäätelöastian mahduttaminen pakastimeen ja se, ettei itsetehtyä
jäätelöä ole saatavissa kioskeista.
Jäätelöä voi valmistaa kotona
helposti joko jäätelökoneella tai ilman. Tarvitset vain pakastimen
ja sähkövatkaimen (tai hyvät vispauslihakset) sekä raaka-aineet.
Resepti on kotoisin Keltaisessa keittiössä -blogista ja sitruunan ystävänä
tein oman version suoraan reseptin mukaan sitruunaisena.
Haavelistallani on kuitenkin kirsikka, mustikka, mustaherukka ja
raparperi. Myöskin kaverin luona maistettua minttua voisi kokeilla
itsekin. Uskoisin, että tuoreita mintunlehtiä sisältävä jäätelö
valloittaisi ainakin siskoni sydämen.
Sitruunajäätelö ilman jäätelökonetta
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl tomusokeria
- 2 dl vispikermaa
- 1 sitruuna (mehu ja kuori, tai pelkkä
mehu)
Erottele kananmunien keltuaiset ja
valkuaiset omiin kulhoihinsa. Lisää keltuaisten kulhoon tomusokeri
ja vatkaa ne vaahdoksi. Vatkaa myös valkuaiset ja vispikerma
vaahdoksi, molemmat omissa kulhoissaan. Raasta sitruunasta sen keltaista
kuoriosaa ja purista mehua noin kolme ruokalusikallista. Sekoita mehu
keltuaissokerivaahtoon ja lisää kermavaahto sekä valkuaisvaahto
jäätelömassaan. Lisää halutessasi mukaan myös sitruunan kuorta. Laita jäätelömassa kannelliseen
muovikulhoon ja tyrkkää se pakastimeen. Sekoita massaa ensimmäisen
kerran 30-60 minuutin kuluttua ja sen jälkeen tunnin välein silloin
kun muistat. Jäätelö on valmista seuraavana päivänä.
Tästä annoksesta tulee 4-5 kulhollista jäätelöä, riippuen siitä kuinka isoja annoksia tekee. Mielestäni jäätelö on kaupallista versiota tuhdimpaa, joten pienemmätkin annokset riittävät varsin hyvin esimerkiksi jälkiruuaksi. Maku on kuitenkin sen verran hyvä, että isompi annoskin uppoaa oikein hyvin. Itse tarjoilin jäätelöä tuoreiden mansikoiden kera ja santsiannokseen päätyi jäisiä mustikoita. Enkä osaa sanoa kumpi olisi ollut parempaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti