perjantai 12. heinäkuuta 2013

Sitruunajäätelö ilman jäätelökonetta

Lämpimiin kesäpäiviin kuuluu ehdottomasti jäätelö. Parhaimpia jäätelöitä ovat usein karkkimaut kuten suklaa, lakritsi ja kinuski mutta itse haaveilen aina raikkaista hedelmä- ja marjajäätelöistä. Valitettavasti mansikkajäätelö harvemmin maistuu mansikalle ja varsinkin päärynä muistuttaa päärynää vain unissani. Ratkaisu täydellisiin jäätelöhetkiin onkin jäätelön valmistaminen itse. Ainoa haaste on jäätelöastian mahduttaminen pakastimeen ja se, ettei itsetehtyä jäätelöä ole saatavissa kioskeista.

Jäätelöä voi valmistaa kotona helposti joko jäätelökoneella tai ilman. Tarvitset vain pakastimen ja sähkövatkaimen (tai hyvät vispauslihakset) sekä raaka-aineet. Resepti on kotoisin Keltaisessa keittiössä -blogista ja sitruunan ystävänä tein oman version suoraan reseptin mukaan sitruunaisena. Haavelistallani on kuitenkin kirsikka, mustikka, mustaherukka ja raparperi. Myöskin kaverin luona maistettua minttua voisi kokeilla itsekin. Uskoisin, että tuoreita mintunlehtiä sisältävä jäätelö valloittaisi ainakin siskoni sydämen.




Sitruunajäätelö ilman jäätelökonetta


- 2 kananmunaa
- 1,5 dl tomusokeria
- 2 dl vispikermaa
- 1 sitruuna (mehu ja kuori, tai pelkkä mehu)

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihinsa. Lisää keltuaisten kulhoon tomusokeri ja vatkaa ne vaahdoksi. Vatkaa myös valkuaiset ja vispikerma vaahdoksi, molemmat omissa kulhoissaan. Raasta sitruunasta sen keltaista kuoriosaa ja purista mehua noin kolme ruokalusikallista. Sekoita mehu keltuaissokerivaahtoon ja lisää kermavaahto sekä valkuaisvaahto jäätelömassaan. Lisää halutessasi mukaan myös sitruunan kuorta. Laita jäätelömassa kannelliseen muovikulhoon ja tyrkkää se pakastimeen. Sekoita massaa ensimmäisen kerran 30-60 minuutin kuluttua ja sen jälkeen tunnin välein silloin kun muistat. Jäätelö on valmista seuraavana päivänä.

Tästä annoksesta tulee 4-5 kulhollista jäätelöä, riippuen siitä kuinka isoja annoksia tekee. Mielestäni jäätelö on kaupallista versiota tuhdimpaa, joten pienemmätkin annokset riittävät varsin hyvin esimerkiksi jälkiruuaksi. Maku on kuitenkin sen verran hyvä, että isompi annoskin uppoaa oikein hyvin. Itse tarjoilin jäätelöä tuoreiden mansikoiden kera ja santsiannokseen päätyi jäisiä mustikoita. Enkä osaa sanoa kumpi olisi ollut parempaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti