lauantai 9. marraskuuta 2013

Lakupannacotta

Isänpäivänä pitää herkutella helpolla ja herkullisella jälkiruualla. Tein taannoisen vuohenjuustolasagnen jälkiruuaksi lakupannacottaa Hellapoliisin ohjeella. Se sopii erinomaisesti myös isänpäivään. Mikäli laku ei ole isän mieleen, niin pannacotan kastikkeeksi voi valita oikeastaan mitä tahansa muuta karkkikastikkeista marjoihin. Lakritsi sopi kuitenkin pannacotan sisältämän limen kanssa hyvin yhteen ja sai perinteisestä jälkiruuasta hieman eksoottisemman.

Hyytelösokeri Multilla on todella helppoa ja vaivatonta tehdä pannacottaa ja tämä vaihtoehto sopii myös kasvissyöjille. Hyytyminen on nopeaa, joten valmistumista ei kauaa tarvitse odotella.  Hyvä, että ehdittiin nostaa jälkkärit jääkaappiin hyytymään. Kevytversio onnistuu jopa maidosta. Sekin tuli testattua, kun huomasimme, että kaksi jälkiruokamaljaa kaipaisi vielä täytettä mutta pannacottaliemi oli jo päässyt loppumaan. Meidän versiossamme lakritsikastike jemmattiin kulhon pohjalle mutta kauniimpi lopputulos olisi syntynyt käyttämällä Hellapoliisin tapaan kirkasta lasia ja laittamalla pannacottaan lakusydämen. 


Lakupannacotta
3-4 annosta


4 dl kuohu- tai ruokakermaa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
puolikkaan limen raastettu kuori
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl lakritsikastiketta

Lisäksi:
vadelmia tai muita koristeita

Mittaa kasariin kerma, hyytelösokeri Multi ja limen kuoriraaste. Kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä puoli minuuttia sekoitellen. Mausta vaniljasokerilla.

Jaa puolet pannacottaliemestä annoskulhoihin, valuta keskelle varovasti lakritsikastiketta ja jaa loppu pannacottaliemi päälle. Nosta kylmään hyytymään hetkeksi tai yön yli. Koristele annos tuoreilla vadelmilla tai muilla marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti