maanantai 18. marraskuuta 2013

Lehtikaalipiirakka

Lehtikaali on ollut paljon julkisuudessa viime aikoina. Sitä on tituleerattu terveyspommiksi, ja voimavihannekseksi. Varsinkin kasvissyöjille se on varsinainen hitti, koska se sisältää runsaasti rautaa. Kaupasta lehtikaali lähti mukaan ilman sen suurempia suunnitelmia mitä siitä tehtäisiin. Teen ehdottomasti eniten heräteostoksia ruokakaupoissa, josta tarttuu aina kummallisuuksia ostoskoriin. 

Monessa blogissa on ollut juttua lehtikaalisipseistä ja suunnittelinkin jo niiden valmistamista. Suunnitelmaksi jäi, sillä mitä tänään syötäisiin pohdinta tuotti tulokseksi piirakan. Lehtikaalin terveelliset ominaisuudet tuli kumottua, jottei ihan alettaisi kannattamaan terveellisiä elämäntapoja. Paistoaika on noin aika, koska jostain syystä uunimme kävi piirakkapäivänä todella hitaalla. Ensi kerralla voisin esipaistaa pohjaa hetken ennen täytteiden latomista ja kokeilla olisiko siitä apua.


Lehtikaalipiirakka

Pohja

100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
hieman suolaa
½ tl leivinjauhetta
hieman vettä tarvittaessa
yrttejä

Täyte

2 rkl smetanaa
1 punainen paprika
1 pieni purjo
100 g lehtikaalia
200 g fetajuustoa
2 kananmunaa
2,5 dl ruokakermaa
1 rkl voita
pippuria
yrttisuolaa

Sekoita pohjan ainekset yhteen. Itse pidän lisämausta muuten niin tylsässä pohjassa, joten lisään mielelläni yrttisekoitusta siihen reilun ruokalusikallisen verran. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan pohjalle sekä reunoille. Poista lehtikaalista kova ruoti ja paprikasta siemenet. Pilko täytteen ainekset ja paista ne nopeasti pannulla. Voitele pohja smetanalla ja laita loput täytteet  pohjan päälle. Lisää fetajuustot ja mausteet. Sekoita ruokakerma ja kananmunat huolellisesti ja levitä piirakan päälle. Paista 200 asteessa n. 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti