maanantai 10. helmikuuta 2014

Ruusukaali-pähkinäkastike

Uuden vuoden lupauksena päätin opetella syömään/kokkaamaan uusia raaka-aineita. Liian usein sitä tarttuu tuttuun ja turvalliseen, vaikka mahdollisuuksia olisi vaikka kuinka. Ruusukaaleihin tartuin jo toista kertaa. Aiemmin niistä on tullut uunissa paahdettuina erinomaisia, joten piti testata olisiko niistä muuhunkin. Ainakin tästä kastikkeesta tuli hyvää, vaikkakin aika tuhtia. Vihersalaatti/rucola sitruunaisella kastikkeella olisi sopinut hyvin rinnalle ja keventänyt kermaisuutta.




Ruusukaali-pähkinäkastike


400 g ruusukaalia
200 g fetaa
100 g saksanpähkinöitä ja/tai muita pähkinöitä
2,5 dl kermaa
hunajaa
chilirouhetta

Keitä ruusukaalia noin 5 minuutin ajan suolalla maustetussa vedessä. Laita uunivuokaan pähkinät ja feta. Rouhi päälle chiliä myllystä. Lisää ruusukaalit ja yritä irroittaa varsinkin isoimmista hieman lehtiä. Lisää ruusukaalien päälle juoksevaa hunajaa ja kerma. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi pastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti