sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Hillopiirakka

Jääkaapissamme asustaa useampi purkki ja purnukka. Sieltä löytyy niin currytahnoja, sinappia kuin maustekurkkujakin. Ja hillopurkkeja. Kuulemma ihan liikaa hillopurkkeja. Niitä päätyy sinne erilaisten kokeilujen seurauksena ja sinne ne helposti jäävätkin, sillä hilloa ei kovinkaan paljoa kulu tässä taloudessa. Massiivisten lettukestien sijaan päätin kokeilla jotain ihan muuta. Idean sain Tyrniä ja tyrskyjä -blogista, jossa oli ohje mustaherukkaiseen ricottapiirakkaan. Siinä marjojen tilalla käytettiin ihan tavallista hilloa. Oman versioni tein jääkaapin antimien mukaan ja esimerkiksi ricotta korvautui vaniljatuorejuustolla. Hilloksi päätyi lohileivistä jäänyttä lakkahilloa ja puolukkasurvosta. Todella nopea ja herkullinen piiras, vaikka kuvissa näyttääkin vähän aneemiselle. Seuraavaksi voisi testata miten inkiväärihillon loput sopii omenahillon kaveriksi.

Kuva tulee sitten, kun saan sellaisen näkymään kirjoituskentässä. Tällä hetkellä kuvan näkee vasta julkaisun jälkeen ja ihan venytettynä.

Hillopiirakka


Pohja:
125g huoneenlämpöistä voita
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl maitoa
1 rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Täyte:
200 g vaniljatuorejuustoa
0,75 dl sokeria
2 kananmunaa
haluamaasi hilloa

Sekoita pohjan ainekset keskenään ja laita hetkeksi jääkaappiin odottamaan. Yhdistä tuorejuusto, sokeri ja munat keskenään. Levitä pohja voideltuun vuokaan. Laita pohjan päälle haluamaasi hilloa tai usemman yhdistelmää noin 0,5 cm kerros. Minulla hilloa meni noin 200 g. Kaada täyteseos piirakan päälle niin, että hieman hilloa näkyy reunan ja täyteseoksen välistä. Paista 200 asteessa puolen tunnin ajan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti