perjantai 27. syyskuuta 2013

Terveelliset banaaniletut

En ihan heti syttynyt, kun kuulin blogeissa villitsevästä banaaniletusta. Kumpikaan raaka-aineista ei kuulu lemppareihini mutta pakkohan sitä oli kokeilla. Suhtaudun aina hieman skeptisesti kaikkeen hehkutettuun ja harvemmin mikään on ollut hehkutuksen arvoista. Ymmärrän kyllä osan banaanilettujen suosiosta. Niihin ei tarvitse kuin munan ja banaanin ja ehkä hieman mausteita. Ne valmistuvat lähes itsekseen ja sopivat tavallisia lettuja paremmin sinkkukeittiöön. Valitettavasti vain maku oli aika mitäänsanomaton. Kuulemma nämä terveysletut ovat niin hyviä, että hillot ovat turhia mutta minä ainakin kaipasin letun päälle jotain mikä peittää banaanin hyvää, kuten vaikka marjoja. Koostumus on ainakin sauvasekoittimella surrattuna hyvä ja hidas paistaminen toimii hyvin. Ihan aamukahvin aikana tätä ei saa valmiiksi mutta hitaasti paistuvan lettusen voi unohtaa hetkeksi yksin paistumaankin. 

Miksi sitten postaan näistä banaaniletuista, jos en kerran pitänyt niistä erityisemmin? Koska onhan ne nyt ihan superkäteviä välipaloja yksin kotona syötäväksi. Lisäksi tähän sopii erinomaisesti ne vähän mustuneet banaanit, joita kukaan ei tahdo syödä. Ja sanotaanhan, että uuteen ruokaan tottuminen vie keskimäärin 10 maistamiskertaa. Minä olen maistanut vasta kaksi, joten ehkä tästä vielä muodostuu hitti.


Banaaniletut (1 iso)

1 kananmuna
1 banaani
voita
(sokeria, kanelia)

Sekoita muussattu banaani ja muna, joko käsin tai sauvasekoittimella. Mausta halutessasi sokerilla ja kanelilla. Huomioi kuitenkin, että banaani on itsessään aika makea.  Paista miedolla lämmöllä voissa. Banaanilettu kypsyy normaalia lettua hitaammin, joten älä hoppuile.

2 kommenttia:

  1. Vasta joku kehui näitä, joten pitääpä kokeilla, kun muistui taas mieleen. :) Kommentoit taannoin Pentikiä koskevaan postaukseeni. Kiinnostaisi tietää, miten sinulle kävi uunivuoan kanssa? :)

    VastaaPoista
  2. Moi Hanttu :) Hyvin kävi Pentikin kanssa, sain todella hyvää asiakaspalvelua, eikä tarvinut kauaa odotella vastauksia. Nyt on vaan pohdinnassa mitä tehdä, kun samanlaista vuokaa ei enää Pentikillä ole saatavilla. Tosin sain vinkin, että kannattaa käydä outletit ja tehtaanmyymälät vielä läpi, koska niissä saattaa olla vielä jäljellä yksittäisiä kappaleita keräämästäni sarjasta.

    VastaaPoista