sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Yllätysmunat

Tallentelen usein koneelleni kiinnostavia reseptejä, joihin törmään netti selaillessani. Yksi niistä houkutti kovasti, vaikken mikään kananmunien ylin ystävä olekaan. Idea kuitenkin kuulosti toteuttamiskelpoiselle. Kukapa ei innostuisi helposta, nopeasta ja muunneltavasta ruuasta, joka sopii sekä arkeen että juhlaan. Ensimmäisen kokeilun tein sen enempiä suunnittelematta nälkäiselle miehelle, joka ei malttanut odottaa myöhästynyttä ruokaa. Koska ruoka sai peukutuksen, päätin valmistaa myös itselleni annoksen. Annos on sopivan kokoinen ruokaisaksi alkupalaksi tai kevyeksi lounaaksi. Mikseipä sopisi myös aamupalalle munakkaan sijaan. Luonnollisesti yllätykseksi voi laittaa mitä tahansa. Meillä yllätysosioon päätyi herkkusieniä ja palvikinkkua sipulin kera sekä jääkaapista löytynyt tuorejuuston jämä. Ja kun oikein innostuin niin mukaan päätyi myös aurinkokuivattuja tomaatteja ja ruohosipulia.

Innostuin myös valmistamaan yllätysmunat rapujuhlien alkuruuaksi. Alkuruoka piti nälän hyvin poissa, joten rapujen jälkeen ei tarvinnut lähteä nakkikioskille jonottamaan iltapalaa. Peloista huolimatta munaruoka toimi hyvin myös viinin kanssa yhteen. Rapujuhlien yllätysmunissa yllätykseksi oli piilotettu muuten samat täytteet kuin ohjeessa mutta tuorejuustoksi päätyi metsäsieni-versio ja aurinkokuivatut tomaatit ja ruohosipuli jätettiin pois. Yllätysmunat


Haluamasi yllätys, esimerkiksi:

n. 80 g herkkusieniä tai palvikinkkua
1 pieni sipuli
1 rkl paprika-chilituorejuustoa
1 rkl pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja
ruohosipulia

1-2 kananmunaa
loraus ruokakermaa

Pilko herkkusienet/palvikinkku ja sipuli ja laita ne uunin kestävään kahvimukiin tai vastaavaan annoskulhoon. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, ruohosipuli ja tuorejuusto. Sekoita. Riko päälle kaksi kananmunaa (yritä saada ne pysymään ehjinä) ja lorauta päälle hieman kermaa. Paista 225 asteessa noin 10-15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti