perjantai 7. kesäkuuta 2013

Kesäinen raparperi-mansikkasalaatti vuohenjuustolla

Viime viikkojen kuumina kesäpäivinä ruoka ei maistu, eikä keittiössä tee mieli hikoilla. Ruokaisat salaatit ovat myös mitä parasta sesonkiruokaa. Näyttävän salaatista saa, kun sen kokoaa laakealle vadille. Alla olevan salaatin inspiraationa toimi maku.fi-sivuston grillattu vuohenjuusto-raparperisalaatti, josta muokkasin omaan makuun ja jääkaappiin sopivan version. Kastike on suoraan sivustolta. Osa raparpereista olisi ehkä kaivannut hieman pidempää marinoimista tai enemmän sokeria. Omaan makuuni ne olivat ihanan kirpsakoita mutta kaikki eivät olleet kanssani samaa mieltä. Oikein kuumana päivänä salaatin sekaan voi ripotella myös meri- tai sormisuolaa. Tästä salaatista taisi tulla neljä pääruoka-annosta. 



 Kesäinen salaatti


Romaine-salaattia
2 kevätsipulia
1 punasipuli
200 g raparperia
1 sitruunan mehu
1 rkl sokeria
kesäkurpitsa
puolikas kurkku
4 tomaattia
vuohenjuustoa
hunajaa
mansikoita
chilipaprikaa

Kuori ja leikkaa raparperit suupalan kokoisiksi paloiksi ja laita ne marinoitumaan astiaan yhdessä sokerin ja sitruunanmehun kanssa vähintään 10 minuutin ajaksi.

Valmista kasvispeti asettelemalla siihen salaatti, pilkotut sipuli, keväsipulit, kurkku ja tomaatti. Vuole juustohöylällä kesäkurpitsasta lastuja ja paista ne pannulla chilipaprikan kanssa. Kesäkurpitsaan saa jäädä purupintaa. Anna jäähtyä.

Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi ja heitä pannulle, jonne lorautat hunajaa noin ruokalusikallisen. Paista vuohenjuustoa kunnes se muuttuu hieman pehmeäksi tai saa ruskean pinnan.

Kasaa salaatti loppuun lisäämällä siihen raparperit, kesäkurpitsa, vuohenjuusto ja mansikat. Halutessasi voit koristella salaatin vielä mintun lehdillä.


Kastike


n. 2 dl maustamatonta jogurttia
n. ½ dl valkosipulilla maustettua rypsiöljyä
2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
1 tl sokeria
hieman suolaa ja mustapippuria


Sekoita ainekset ja anna maustua hetki. Tarkista maku ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti