lauantai 15. kesäkuuta 2013

Uuniparsaa parmesaanilla ja feta-pinaattikastike

Pastanjauhantaa-blogista löytyi aivan ihana parmesaanilla kuorrutettu parsan ohje. Kun kaapista löytyi sattumalta tarvittavat raaka-aineet piti uunissa paistettua parsaa päästä kokeilemaan. Aiemmin olen keitellyt parsat mutta taidanpa heittää ne jatkossakin uuniin. Sen verran vaivattomasti valmistuivat. Itse resepti oli uskomattoman helppo. Vihreät parsat pestiin ja sen jälkeen kuiva puumainen osa irroitettiin taittamalla parsan vartta. Tämän jälkeen parsat voi halutessaan kuoria mutta meidän parsat olivat kerrankin pieniä ja somia, joten saatoimme ohittaa tämän vaiheen. Sitten parsat aseteltiin uunin kestävään astiaan kauniisti vierekkäin. Alkuperäisessä ohjeessa kehoitettiin roiskuttelemaan päälle oliiviöljyä mutta minä laitoin valkosipulilla maustettua rypsiöljyä. Se on vain niin hyvää. Lisäksi päälle ripotellaan hieman merisuolaa, jonka jälkeen parsoja kypsennetään uunissa 200 asteessa noin vartin verran. Uunista otettujen parsojen päälle puristetaan tuoretta sitruunanmehua ja raastetaan hieman parmesaania. Ihanan helppoa ruokaa, johon menee pikkuisen sitä ja vähäsen tätä.

Jääkaapissa asusti myös basilikalla ja ricotalla täytettyjä ravioleja hätäruokana. Ilmeisesti hätä iski, koska ne päätyivät parsojen kanssa lautaselle. Lisäksi tein yksinkertaisen pinaatti-fetakastikkeen.


Pinaatti-fetakastike


1 kevätsipuli
2 valkosipulin kynttä
n. 100 g tuoretta pinaattia
100 g kuutiona myytävää fetaa
2 dl ruokakermaa
1 tl sitruunamehua
pikkuisen sitruunapippuria
öljyä paistamiseen
suolaa, jos tarvetta

Pilko kevätsipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi. Jos pinaatinlehtesi ovat kovin suuria, pilko tai revi niitä hieman pienemmiksi. Paista sipuli, valkosipuli ja pinaatti pannulla. Lisää kerma ja murennettu feta. Mausta sitruunamehulla, sitruunapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Kastike sopii kuulemma oikein hyvin myös hunajamarinoitujen kanojen lisukkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti