tiistai 18. kesäkuuta 2013

Lähes lämmin leipäjuustosalaatti

Ruuanlaitto alkoi tällä kertaa sillä, että nostin jääkaapista pöydälle kaikki ne raaka-aineet, jotka pitäisi syödä piakkoin pois. Kaapista löytyi vanhempieni tuomaa pinaattia, neljännes leipäjuustosta ja puolikas salaatti. Näistä syntyi yllättäen salaatti, varsinkin, kun toivomuksena oli saada kevyttä ruokaa työpäivän jälkeen. Tämäkin salaatti syötiin pääruokana, lisukkeena oli vain hieman leipää, jota dippailtiin rypsiöljyn ja balsamicon sekoitukseen.Lähes lämmin leipäjuustosalaatti


Haluamaasi salaattia
Kevätsipulia
Pieni punasipuli
Chiliä oman maun mukaan
Omena
Punainen paprika
Leipäjuustoa
Pinaattia
Merisuolaa
Hunajaa
Rypsiöljyä
Sitruunamehua

Valmista salaattipeti ripottelemalla salaatinlehdet vadille. Pilko kevätsipuli, punasipuli ja chili ja asettele ne salaatinlehtien joukkoon. Valuta päälle hieman öljyä ja hunajaa sekä ripottele merisuolaa.

Pilko paprika ja kuorittu omena kuutioiksi ja paista niitä pannulla. Kun ne alkavat olla kypsähköjä, lisää mukaan pannulle kuutioitu leipäjuusto sekä haluamasi määrä pieniä pinaatinlehtiä. Juuston alkaessa hieman pehmenemään ja sulamaan, purista pannulle hieman sitruunamehua. Kaada paistos salaatin päälle ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti