perjantai 16. elokuuta 2013

Avokadosalsa ja uudet perunat

Uudet perunat ovat se juttu, jota odottaa pöytään aina Juhannukseksi. Jossain vaiheessa kuitenkin niidenkin hohto katoaa ja tekee mieli syödä jotakin muuta. Löysin Suuresta kasvisruoka keittokirjasta ohjeen uusiin perunoihin avokadosalsan ja ranskankerman kera. Mielenkiintoista ohjeessa oli, että uudet perunat valmistettiinkin uunissa. Tätä ruokaa onkin ehditty syödä jo useamman kerran perunoiden kanssa ja kerran salsa valmistettiin ihan vain leivän päälliseksi. Tällöin surrautin ainesosat hieman pienemmiksi tehosekoittimella. Ensimmäiseen satsiin laitoin ohjeen mukaan korianteria mutta jätin sen pois, sillä se ei ole saavuttanut tässä taloudessa täydellistä suosiota. Tämä on ihana ruoka varsinkin lämpimiin päiviin, kun ruuanlaitto ei jaksa kiinnostaa ja salaatit tuntuvat liian salaateilta. 


Uudet perunat avokadosalsalla ja ranskankermalla

n. ½ kg uusia perunoita
hyvää öljyä
merisuolaa

1 valkosipulinkynsi
1 pienipunasipuli
1 pieni chili
1 avokado
1 rkl limettimehua
1 murskattu kypsä tomaatti
1 persikka
(2 rkl tuoretta korianteria)
ranskankermaa

Pese perunat ja laita ne isoon uunivuokaan. Pirskota päälle öljyä ja hieman merisuolaa. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia perunoiden koosta riippuen. Kypsät perunat ovat päältä rapeita ja kullanruskeita. 

Valmista avokadosalsa pienentämällä valkosipulinkynsi, chili ja punasipuli. Kuutioi avokado, tomaatti ja persikka (voit halutessasi kuoria persikan). Sekoita ainekset yhteen ja lisää korianteri ja limetin mehu. 

Nauti syömällä perunat salsan ja ranskankerman kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti