maanantai 26. elokuuta 2013

Savuinen sienikeitto

Facebook täyttyy näin syksyisin sienipäivityksistä ja -kuvista. Itse turvauduin kuitenkin kuivattuihin sieniin, koska oma sienitietämykseni ei ole valtaisan hyvä, eikä hyvistä sienipaikoistakaan ole havaintoa. Hyvä sienikeitto kuitenkin kuuluu syksyyn. Oman versioni salaisuus on nestemäinen Jalosavu, jolla keittoon tulee miellyttävä häivähdys savuisuutta. Tästä annoksesta tulee iso kattilallinen, josta riittänee syötävää pariksi päiväksi tai useammalle jaettavaksi.


Savuinen sienikeitto


20 g kuivattuja sieniä
2 pientä sipulia
1 rkl voita
6 rkl jauhoja
6 dl kermaa
10 dl vettä (sis. sienien liotusveden)
3 rkl kanttarellifondia
1 pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa
n. 10 tippaa Poppamiehen Jalosavua
MetsäMix mausteseosta (sis. suolaa, pippuria, kuivattuja sieniä ja yrttejä)

Liota kuivattuja sieniä vedessä vähintään 30 min. Nosta sienet vedestä mutta säästä vesi. Pilko sieniä pienemmäksi ja paista ne voissa yhdessä sipulisilpun kanssa. Lisää jauhot ripotellen kattilaan ja lisää nesteet sekä fondi. Anna hautua noin 20 minuuttia. Sulata joukkoon sulatejuusto ja lisää nestesavua makusi mukaan. Mausta mausteseoksella tai suolalla ja pippurilla. Halutessasi voit lisätä joukkoon myös tuoretta persiljaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti