keskiviikko 7. elokuuta 2013

Ilotytön pastaa

Perjantaina satuin istumaan television ääressä sopivaan aikaan, kun Jamie Oliver kokkasi 30 minuutin aterioitaan. Spaghetti puttanesca kuulosti herkulliselle ja nopea valmistusaika lupaili vaihtelua syksyn ruokalistaan. Koska anjovikset eivät herättäneet innostusta päätin selvitellä onnistuisiko pasta ilman niitä. Onneksi aina luotettava Wikipedia tiesi, ettei anjovikset ole välttämättömiä. Tonnikalankin jätimme Jamielle ja teimme oman versiomme sen sijaan jauhetulla saksanpähkinällä. 

Ruuasta tuli maittavaa, tosin aika suolaista, joten uskoisin, että anjovikset olisivat olleet meille liikaa. Tätä ruokaa tehdessä kyllä muisti jälleen kerran, miksi oliiveista ei ikinä kannattaisi valita sitä halvinta. Oliivit suorastaan sulivat suuhun. Harmi, ettei kunnon oliiveja myyty ainakaan meidän lähiprismassa kovin pienissä purkeissa. Kauppaan unohtui persiljapuska, joten piti tyytyä parvekkeen satoon. Se ei valitettavasti ole ollut kovin suurta mutta kyllä sieltä reilu ruokalusikallinen irtosi. Ehkä ensikerralla muistuisi se persiljakin mukaan, vaikka ilmankin toimii. Itse kuitenkin pidän, että ruuassa on jotain tuoretta.Pasta puttanesca eli ilotytön pasta


2 kynnetöntä valkosipulia
1 kokonainen chilipaprika
2 sipulia
1 prk kuorittuja tomaatteja
1 rkl öljyä
30 g kapriksia
10 mustaa kivellistä oliivia
1,5 dl rouhittua saksanpähkinää
1 tl oreganoa
tuoretta persiljaa
(suolaa)
(täysjyvä)spagettia
parmesaania


Aloita kastikkeen tekeminen pilkkomalla sipulit ja chili. Kuumenna pannu ja lisää sinne öljy, silputut sipulit, chili ja murskaa joukkoon valkosipuli. Kuullota hetki ja lisää kuoritut tomaatit, kaprikset ja oliivit. Tässä vaiheessa voi myös lisätä noin puolet persiljasta mikäli sitä on enemmän kuin ruokalusikallinen. Myös varret kannattaa pilkkoa mukaan. 

Spagetin keittämisen voi aloittaa jo ennen sipulien pilkkomista. Ruoka todellakin valmistui samassa ajassa, kun spagettikin. Kun spagetti on al dente, nosta se kastikkeen sekaan. Taitavimmat sekoittavat kastikkeen ja spagetin heittelemällä mutta itse tyydyin kääntelemään ne sekaisin pihdeillä. Tässä vaiheessa lisäsin mukaan saksanpähkinärouheen ja hieman spagetin keitinlientä, jotta ruuan sekoittaminen olisi helpompaa. 

Lisää annokseen halutessasi parmesaania ja nauti heti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti