Ystäväni kanssa innostuttiin keskustelemaan siitä, kuinka helposti punacurry-tahnasta saa tehtyä hyvää ruokaa. Nälkähän siinä jutellessa tuli, joten tuumasta toimeen. Raaka-aineetkin löytyivät sopivasti kaapista lukuunottamatta nuudeleita, joista oli jäljellä vain tyhjä pakkaus. Onneksi ne päätyivät ruokaan vasta viime hetkellä, joten toimitus kaupasta ehti hyvin perille. Edellisen kerran nuudelikeittoa on tullut tehtyä muutama vuosi sitten ja, koska nuudeleita tulee muutenkin syötyä harvoin, niiden huonoin puoli oli ehtinyt mukavasti unohtua. Nuudelit todellakin kannattaa pilkkoa pieniksi pätkiksi, jotta syöminen on helpompaa. Onneksi tätä ei tarjottu treffiruokana. Nesteen määrää keitossa voi säädellä. Ohjeen mukaan lientä ei tule kovin paljoa, joten jos liemi on herkkuasi tee sitä enemmän.
Nuudelikeitto
öljyä paistamiseen
3 kesäsipulia varsineen
2 rkl punaista currytahnaa
2 porkkanaa
6 kpl isohkoja herkkusieniä
7 dl vettä
4 dl kookosmaitoa
2 rkl soijakastiketta
1,5 rkl kasvisfondia
40 g soijasuikaleita tai -paloja (raakana)
1 chili
2 tl tuoretta inkivääriä
1 rkl ruokosokeria
160 g (2 pkt) nuudeleita
2 kpl sitruunaruohoa tai 2 rkl sitruunamehua
Pilko kesäsipuli ja porkkanat. Halkaise herkkusienet koosta riippuen neljään tai kuuteen osaan. Herkkusienet kutistuvat, joten ne saavat jäädä reilun kokoisiksi. Kuullota sipulia hetki kattilan pohjalla öljyssä ja currytahnassa. Lisää porkkanat, herkkusienet, vesi, kookosmaito, soijakastike ja kasvisfondi sekä soijasuikaleet. Pilko chili ilman siemeniä ja raasta inkivääri. Lisää ne keittoon yhdessä ruokosokerin ja n. 5 cm mittaisten sitruunaruohojen kanssa (jos käytät sitruunamehua, lisää se keittoon vasta juuri ennen tarjoilua). Keittele noin 10 minuuttua tai kunnes nuudelit ovat saapuneet kaupasta. Pilko nuudelit sopivan mittaisiksi pätkiksi ja lisää keittoon. Keitä noin 5 min. Sitruunaruoho ei pehmene keitettäessä, joten yritä etsiä ne keitosta ennen tarjoilua tai varoita asiasta kanssaruokailijoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti