lauantai 31. elokuuta 2013

Pinaatti-pensaspapupasta

Jääkaapin tyhjennyspäivät ovat omalla tavallaan yksiä lempipäiviäni. Niitä osuu kohdalle aina silloin, kun laiskottaa liikaa, jotta jaksaisi lähteä kauppaan tai silloin, kun jääkaappi on täynnä mutta siellä ei ole mitään syötävää. Tällä kertaa toiveena oli pastaruoka johon piti upottaa ainakin avattu ruokakerma, pinaattia ja pensaspapuja. Lopputulos oli varsin herkullinen, kuten näillä ruuilla usein tuppaa olemaan.



Pinaatti-pensaspapupasta


2 kesäsipulia varsineen
3 valkosipulinkynttä
öljyä
1,5 dl ruokakermaa
370 g yrteillä maustettua tomaattimurskaa
150 g pinaattia
200 g pensaspapuja
10 mustaa kivellistä oliivia
3 aurinkokuivattua tomaattiviipaletta
suolaa
parmesaania
pennepastaa

Laita merisuolalla maustettu pastavesi kiehumaan ja pese ja pilko pensaspavut sopiviksi suupaloiksi. Keitä niitä hetki kiehuvassa vedessä. Pilko sipulit ja valkosipuli. Aloita kastikkeen valmistaminen samaan aikaan kun isket pastat kiehumaan. Paista valkosipulia hetki pannulla öljyssä ja lisää kesäsipulit. Kuullota hetki ja lisää ruokakerma sekä tomaattimurska. Lisää pannulle oliivit, joista on poistettu kivet, pensaspavut ja pieneksi pilkotut pinaatti sekä aurinkokuivatut tomaatit. Sekoittele hetki ja mausta suolalla. Lisää kypsät ja valutetut pennepastat kastikkeen joukkoon ja raasta sekaan parmesaania oman makusi mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti